Milan v titulní roli české parodie na „bondovky“

Nový český středometrážní film AGENT 00 – MISSION PALERMO bude mít premiéru koncem srpna 2020. Představí se nejen českým divákům. Film je totiž v anglickém jazyce a míří také za diváky z Itálie, kde film vznikal a do dalších zemí. Nechce totiž spoléhat na klasickou distribuci v kinech a bude k dispozici na internetu a zdarma!

Nízkonákladový filmový projekt si kladl za cíl hlavně pobavit nejen tvůrce samotné, ale také diváky a fanoušky bondovek. Natáčení probíhalo od roku 2014 v italském Toskánsku – v městečku Poggibonsi a ve Florencii, v několika lokacích v Praze a v okolí hory Říp. Některé scény byly natáčeny a foceny pod vodou. Obsazení je opravdu mezinárodní – ve filmu si zahráli herci z Itálie, Kuby, Španělska a samozřejmě také z Čech. Premiéru bude mít film v kině Ponrepo na konci srpna. Poté bude k vidění nejen na stránkách www.emd-production.com/movie, ale také na kanálech youtube a vimeo.

„Natáčení bylo náročné. V letním horku jsme točili v rozpáleném Toskánsku, některé scény z italských dálnic jsme točili v plném provozu na českých dálnicích v okolí Řípu a bez dechu jsme natáčeli některé scény pod vodou v bazénu  fotografky Alice Bochňákové. Celý štáb se ale dobře bavil – jsme dobrá parta a hlavně jsme si to jeli do Itálie užít,“ řekl Milan M. Deutsch.

„Máme samozřejmě řadu vtipných historek z natáčení. Jako když nás po nočním natáčení v městečku Poggibonsi chtěla zajmout místní policie, protože nás v jednom autě jelo 6 a v kufru jsme měli – naštěstí falešné – zbraně,“ dodává s úsměvem režisér Theodor Hoidekr. „Vše ale dobře dopadlo. Když policisté zjistili, že točíme film o jejich městečku, hrdě nás popustili s tím, že se těší na premiéru“.  

Příběh filmu si bere na mušku klasické „bondovky“. Hlavní anti-hrdina, Agent 00, je trochu nešikovný zaměstnanec britských tajných služeb, který dlouho neměl žádnou práci. Když mu přijde zadání dojet do Palerma a zabít šéfa italské mafie, s radostí se vydává – autem – na cestu. Doprovázejí ho dvě bezpečnostní agentky – Martini a Bellini. 30ti minutový snímek má formát vyprávění a kombinuje prvky filmové a komixové. Obrázky pro film nakreslil úspěšný výtvarník Jakub Dušek a originální píseň „Water“ složil a nazpíval Václav Tobrman. Režie se ujal úspěšný divadelní režisér Theodor Hoidekr, pro kterého šlo o filmový debut. Theodor vede úspěšné černé divadlo HILT, které nedávno uspělo na mezinárodní divadelní olympiádě v Indii. V hlavní roli se představí Milan Matyáš Deutsch, který má za sebou hlavní role v 8 divadelních hrách a 4 filmech. Televizní a rozhlasová moderátorka Štěpánka Duchková si zahrála roli šéfky tajných služeb „Judy Bench“. Agenta Negroniho ztvárnil Kubánec Pedro F. Pérez a italskou „madrinu“ charismatická Rafaella Sinisi.

Deník napsal o filmu…

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je Milan Deutsch. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář